HTML

Zspider alkotói blog

Friss topikok

  • Joleia: Kedves Zspider! Aranyos sztori, én hiszek ezekben a dolgokban és én rengeteg történetet tudnék me... (2017.10.02. 16:09) Horror Hava 2017: A macskák látják a szellemeket
  • doggfather: olvasd át még egyszer, mert tele van elgépeléssel! (2014.01.12. 08:44) Az Év 13 Legjobb Képregénye
  • The Comic Cat: Ilyenkor úúúgy örülnék, ha tudnám, hogy szívtál valamit előtte :D Egyébként, valahol igazat kell ... (2013.07.31. 11:18) GI Joe – Real american Trauma
  • Zspider: Tíz éve írok novellákat. Korábban írtam életem első képregény forgatókönyvét és van jó pár teli ra... (2013.03.25. 03:55) 10 éve írok
  • dobos4tamas: El kell majd mondanod, hogy mennek ezek a dolgok! Ahogy leírod, hogy szinopszist vár egy rajzoló t... (2012.04.12. 19:46) 2012: 2 képregény, 3 hónap alatt

2011.06.14. 13:50 Zspider

Képregényajánló: X-men 2. rész (X-diákok)

Az én ízlésem mindig furcsa. Először is képregényekben imádom a kölykök címeit látni az ifjakat, akik a nagyok után jönnek és kitörnek az árnyékukból az egyik kedvenc témám, a másik az alternatív világok, de azt itt most nem fogtok kapni, még. Mivel a legtöbb ismerősöm, akik ajánlást kérnek az X-men Evo nézői voltak vagy hozzám hasonlóan szeretek a következő generációt így ez lesz az első témánk.

Az X-men első diákjai ugye Küklopsz, Jean Grey, Angyal, Bestia és Jégember voltak. Az ú kalandjaikat olvashatjuk az Uncanny X-men vol1 első sok tucat számában, de több alkotó visszatért hozzájuk utólag is:

X-men First Class: Jeff Parker és több rajzoló alkotta a személyes kedvenc vissza emlékezésemet, ami az új film címét is adta. 2006-os sorozat nyolc számot élt meg. 2007-ben újra indult és 16 számig élt, ami egy gyerekeknek is olvasható verziónál egészen szép. 2009-ben egy minivel lezárták a történeteket az volt az X-men First Class Finals. A First Class ötlete több más címet is alkotott, de ahhoz az első írónak már nem sok köze volt sé egyik se lett olyan jó vagy élt olyan sokáig, mint az eredetit, de ha érdekelnek, akkor ezek voltak: Wolverine First Class, Weapon X First Class és egy folytatásszerűség az Uncanny X-men First Class.

Még két ilyen cím van,a mi az eredeti X-men diák éveit meséli el. 1, Professor X and the X-men, 95-ben indult és 18 számot élt meg. 2, X-men the Hidden Years, 99 elején indult, 22 részt élt meg. Erre tényleg érdemes ránézni mivel John Byrne írta és rajzolta (az ő nevét soookszor fogjátok olvasni az ajánlóimban), nem mellesleg a cím állítólag hivatalosan is az X-men történelem része.

Miután az új X-men tagjai felnőttek voltak és az alapítók felnőttek így egy időre nem voltak diákok az X-mennél. Ez tartott 82-ig amikor megjelent a New Mutants (Napfolt, Mirázs, Ágyúgolyó, Karma és Farkas), az "X-men még képzés alatt" csapat, akik 83-ban megkapták a saját címüket. A két igazán említhető dolog róluk, hogy Xavier utána tanáruk Magneto volt és jó páran később az X-men állandó tagjai lettek.

95-re a New Mutants tagjai felnőttek lettek és különböző X-csapatok tagjai. Így megjelent az új csapat az generation X 75 számot élt meg a saját sorozatuk, de a 200-es évek elejére szinte mind meghaltak és, mint írtam a 90-es éveket megpróbálom ignorálni.

VÉGRE! 2004ben Grant Morrison New X-menjében történtek után a Xavier iskola nem csak teli van diákokkal úgy, mint a filmekben, és ahogy még soha nem volt a képregényekben, de az iskola úgy határoz ideje kiképezni őket. A New X-men vol2 néha Academy X vagy New X-men Academy X, a KEDVENC diák sorozatom. Szinte rövid 46 számot élt meg és volt egy előzménye a 2003-ban indult New Mutants vol 2 13 számmal, de azt nem kell olvasni, hogy mindent tudj.

Ez a sorozat minden, amire vágytál, egy igazi felnőtt X-men tanít egy csapatot a mutáns életre. Felmerül minden kérdés és a képregény hagyja, hogy mi döntsünk. A sorozat szórakoztató megható és izgalmas, de ennek talán a fő oka, hogy író ugyanazok, akik producerei és írói voltak az X-men evonak. A képregény kapott egy mellék minit New X-men: Hellions címmel, ami az egyik rivális osztály egy történetét meséli el.

A sorozat a 16. résznél becsatlakozik a House of M történetbe, amitől átalakul a világ egy olyanná, ahol a mutánsok az uralkodó faj, majd a HoM utóhatását láthatjuk a címen, de olyan módon, ahogy sehol máshol. Az egyik legsokkolóbb és velőtrázóbb képekre készüljünk fel. A cím ugyanis nem fél megölni bárkit és mivel ezek nem elismert szereplők így nem bukkannak elő pár résszel később, ami megadja az őszinte aggodalmat mindenkért a címben. Ez után a sorozatban beszüntetik az osztályokat és elkezdenek kiképezni egy új X-ment. A következő X-ment. A sorozat itt kicsit túl akció dússá válthat páraknak, de még így is megmarad az a természetes érzése. Tökéletes példa, hogy két kaland között azt számolják, hogy ha a mutáns faj kihal ki a legfiatalabb ergo valószínűleg az utolsó mutáns a Földön. Innen származik az egyik kedvenc idézetem, amikor rozsomák csukott szemmel csapkodva azt üvölti: I fuc*ing hate unicorns!

Persze a cím megszűnése után volt egy rövid folytatás a Young X-men, de jobb elfelejteni a 12 részt élt sorozatot. Jelenleg pedig az újonnan mutáns erőt kapottak kaptak saját címet, ez a Generation Hope. Ez még elégé furcsa, mivel ismét nincsenek iskolában, hanem küldetésekre mennek, de egy próbát szerintem megér annak, aki szereti az témát.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://zspider.blog.hu/api/trackback/id/tr652983108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása