HTML

Zspider alkotói blog

Friss topikok

  • Joleia: Kedves Zspider! Aranyos sztori, én hiszek ezekben a dolgokban és én rengeteg történetet tudnék me... (2017.10.02. 16:09) Horror Hava 2017: A macskák látják a szellemeket
  • doggfather: olvasd át még egyszer, mert tele van elgépeléssel! (2014.01.12. 08:44) Az Év 13 Legjobb Képregénye
  • The Comic Cat: Ilyenkor úúúgy örülnék, ha tudnám, hogy szívtál valamit előtte :D Egyébként, valahol igazat kell ... (2013.07.31. 11:18) GI Joe – Real american Trauma
  • Zspider: Tíz éve írok novellákat. Korábban írtam életem első képregény forgatókönyvét és van jó pár teli ra... (2013.03.25. 03:55) 10 éve írok
  • dobos4tamas: El kell majd mondanod, hogy mennek ezek a dolgok! Ahogy leírod, hogy szinopszist vár egy rajzoló t... (2012.04.12. 19:46) 2012: 2 képregény, 3 hónap alatt

2019.05.24. 13:00 Zspider

Kőkorszak Istenei

Ez a kis – nevezzük mondjuk cikknek – a sorozat hátterében futó dolgokra fog rámutatni. Az első témám az istenek. A Húsvét és a Nyitány során bemutattam pár ősi entitást, akiket lehetne isteneknek nevezni főleg, ha inkább a ókori vallásokhoz hasonlítjuk a karaktereiket. Nem mindenki tisztelte őket és csak egy-egy elemet képviseltek, ami változhatott helyenként. Még Afrodité is háború isten volt Spártában.

A Kőrkoszak egyik csavarja, hogy a főszereplők már létező novellák, könyvek és egyéb történetekből származik, amiket írtam. Persze egy kis kőrkorszaki változtatással.

Kezdjük a zöld asszonnyal, aki sok szempontból a tavasz maga. Ez a karakter már szerepelt a a 2017-es „Újnap Hava: Beltane” című novellámban. Imádom a természetet egy elegáns, finom vonású zöld hölgynek ábrázolni, mert a fejemben pontosan ilyen.

Charos, a 2015-ös Horror Havában, az Október Cirkuszban jelent meg, mint a narrátor. Ott a szerepe inkább a klasszikus horror antológiát összefűző mesélő volt. Ebben a történetben is fog néha narrálni, de itt ő inkább a megrontó, a bajkeverő ördögalak lesz.

Estköltő az egyetlen, akiről nem tudok novellát mutatni... még. Tervezek egy külön történetet írni a Vadkan Éve során, ami még kóstolót ad erről a figuráról. Estköltő nagyon régi karakterem, meglehet akár már tíz éve is. Egyszer eredetileg a saját könyvének vagy novella sorozatának a főszereplője lett volna, de a történet nem kötött le engem elégé, hogy befejezem. A karakter viszont örökre a fejemben maradt, a művészetek csendes, kissé keserű istene, aki amerre jár fájdalmat hoz művészeknek. Nekem való karakter.

Oka van, hogy a Nyitány ilyen furcsán indul. Mivel az első emberek egy nagy kalandját akartam megírni az első ihletésem az első írott történetek voltak, amikben mindig az istenek úgy döntöttek, hogy játszanak a halandókkal. Ehhez akartam visszanyúlni, az ember nem csak fejletlen, kezdetleges, primitív, de még csak nem is igazán az ura ennek a világnak.

A Kőkorszak az emberiség hajnala, mikor még mindig misztikusnak tűnt, ősi teremtmények vadásztak rájuk és még ősibb istenek játszottak az életükkel.

 

Találkozunk hétfőn.

Szólj hozzá!

Címkék: Október Cirkusz Horror Hava 3 horror hava 3 Újnap hava A Vadkan Éve Kőkorszak


A bejegyzés trackback címe:

https://zspider.blog.hu/api/trackback/id/tr3914855340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása