HTML

Zspider alkotói blog

Friss topikok

  • Joleia: Kedves Zspider! Aranyos sztori, én hiszek ezekben a dolgokban és én rengeteg történetet tudnék me... (2017.10.02. 16:09) Horror Hava 2017: A macskák látják a szellemeket
  • doggfather: olvasd át még egyszer, mert tele van elgépeléssel! (2014.01.12. 08:44) Az Év 13 Legjobb Képregénye
  • The Comic Cat: Ilyenkor úúúgy örülnék, ha tudnám, hogy szívtál valamit előtte :D Egyébként, valahol igazat kell ... (2013.07.31. 11:18) GI Joe – Real american Trauma
  • Zspider: Tíz éve írok novellákat. Korábban írtam életem első képregény forgatókönyvét és van jó pár teli ra... (2013.03.25. 03:55) 10 éve írok
  • dobos4tamas: El kell majd mondanod, hogy mennek ezek a dolgok! Ahogy leírod, hogy szinopszist vár egy rajzoló t... (2012.04.12. 19:46) 2012: 2 képregény, 3 hónap alatt

2019.04.22. 13:11 Zspider

Kőkorszak húsvét különkiadás

Arra gondoltam kaptok egy kis előzetest az új sztorimból. Egy kis ősi húsvéti kalandot.

 

Kőkorszak húsvét

 

A korok hajnalán a hűvös ködben egy csapatnyi vadász járt. Állatbőrökben hajlott hátú vademberek követték a vadak nyomait. A nap lassan emelkedett fel és forrósította fel az a árt. A vadászok egyike, egy ifjú lándzsáját egy nyúlra emelte. A szürke nagyfülü villámgyorsan száguldott a fák között. A fiú minden erejével koncentrált, hogy eltalálja a nyulat. Az utolsó pillanatban markolt a kovakővel megkötözött lándzsára egy öreg vadász. 

- Tiszteld a vadat. Fontosabbat keresünk.

Morogta az ősz ősember mély, dübörgő hangon. A fiatal szégyenkezve leengedte a fegyvert.

A vadászok halkan követék a nyulakat,  azok még csendesebben rohantak a szürke, kirügyezetlen erdőben. Az öreg elsőként ment, hátra intett lassitva az törzs tagjait. A köd tengeri szörnyek csápjaiként ölelte át a torz, korhadt, holt fákat, amik sátorként hajlottak egymásra. Az ősember napok óta nem evett ahogy az emberei sem. Látva a fák alatt gyülekező nyulakat a gyomra megkordult. A hideg idő túl hosszú ideje tartott  nem volt termés és a vadak még rejtőztek.

A vadász akaratlanul is nyáladzott látva, ahogy a nyulak kaparták a fák alatti holt növények halmát. Elsőre egy sírboltnak látta az idős férfi, egy holtnak ásott és a természet által gyászolt temetési pont. A férfi eldobta a lándzsáját és a kését. Remegő keze megragadta az egyik nyulat.

A vad vörös szemei és a barlanglakó fakó kék tekintete találkozott. A férfi félre rakta a nyulat és ásni kezdett. Tépte és kaparta a tüskés gázokat és a hideg földet. Egyszerűbb lett volna sziklát kézzel tépnie, de nem adta fel. 

A kezei véreztek, fájtak és hiába akarta minden erejével nem bírta legyürni a remegést. Üvöltött a feszültségtől, a tehetetlenség lassan az őrületbe kergette. Végre megérzett valami puhát és meleget. A földből zöld fény csapott ki. Melegség, nyugalom, béke.

A növények kivirágoztak, a világ feltámadt. Az ősember lassan kiemelte a zöld asszonyt a földből. Kiszabadította a tavaszt magát. A hátra maradt vadászok látták ahogy, hogy a köd elosztott, a nap kisütött, a madarak énekelni kezdtek, a növények felébredtek, vadak kiléptek az erdőből.

A vadász lassan elengedte a zöld asszonyt, az finoman visszahúzta magához.

- Maradj - súgta a nő ember feletti, égi hangon. Az ősember, ez a vad, szőrmékbe bújt vadász óvatosan karolta át a finom, puha, meztelen és teljesen pucér asszony megcsókolta őt.

Mikor az öreg vadász távozott a zöld asszony megsimogatta a hasát.

- Térj vissza jövőre.

Hallatszott a mennyei hang a fák közül, de az ősember visszafordulva már nem látta őt vagy a kivirágzott sírboltott. A tavasz kiszabadult. 

Szólj hozzá!

Címkék: novella Novella Húsvét A Vadkan Éve Kőkorszak


A bejegyzés trackback címe:

https://zspider.blog.hu/api/trackback/id/tr9414779746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása