HTML

Zspider alkotói blog

Friss topikok

  • Joleia: Kedves Zspider! Aranyos sztori, én hiszek ezekben a dolgokban és én rengeteg történetet tudnék me... (2017.10.02. 16:09) Horror Hava 2017: A macskák látják a szellemeket
  • doggfather: olvasd át még egyszer, mert tele van elgépeléssel! (2014.01.12. 08:44) Az Év 13 Legjobb Képregénye
  • The Comic Cat: Ilyenkor úúúgy örülnék, ha tudnám, hogy szívtál valamit előtte :D Egyébként, valahol igazat kell ... (2013.07.31. 11:18) GI Joe – Real american Trauma
  • Zspider: Tíz éve írok novellákat. Korábban írtam életem első képregény forgatókönyvét és van jó pár teli ra... (2013.03.25. 03:55) 10 éve írok
  • dobos4tamas: El kell majd mondanod, hogy mennek ezek a dolgok! Ahogy leírod, hogy szinopszist vár egy rajzoló t... (2012.04.12. 19:46) 2012: 2 képregény, 3 hónap alatt

2014.10.11. 02:48 Zspider

NYCC pénteki hírek

Kezdjük talán a legnagyobb hírrel:

Secret Wars: Írja Jonathan Hickman és rajzolja Esad Ribic. 12 részes, azaz egy éves képregény event, aminek a során úgy fest minden realitás veszélybe kerül. Ez az író eddigi Avengers és New Avengers történeteiből emelkedik ki. Mindkét sorozatban, mióta az író írja őket erősen visszatérő elem lett a realitások halála. Jelenleg a címek időt ugrottak 8 hónapot, pontosan a Secret War előtti eseményeket mesélik el. Bár az első borítón nincsenek X-men szereplők a kiadó megerősítette, hogy a mutánsok fontos szerepet fognak betölteni a történetben.

Volt még több Marvel bejelentés, de még nem hivatalosak, hanem a képregényboltoknak szóló konferencián mondtak pár szót. Majd a hétvégén lesznek bejelentve és akkor írok is ezekről.

Dynamite hírek

Legenderry, a Dynamite kiadó szuperhőseinek steampunk alternatíváinak kalandjait elmondó 7 részes mini volt, amit Bill Willingham írt. Most még ír több one-shotot a világban. Először hármat jelentettek be, de rajzolót nem mondtak. Ezek a Green Hornet, Vampirella és Red Sonja

Bővebben a cbr-en

A 45 éves, de még mindig szexi Vampirella most fogja ünnepelni a 100. számát, ami 48 oldalas extra lesz és januárban jelenik meg. Az írók: Eric Trautmann, Brandon Jerwa, Mark Rahner, Nancy A. Collins és Tim Seeley. Rajolók: Francesco Mann, Dave Acosta, Eman Casallos, Jim Terry, és Javier Miranda-Garcia.

Bleedingcoolon bővebben

Vertigo egy alkiadója a DC comicsnak. Itt felnőtteknek szóló főleg horror képregények jelenek meg, mint a Hellblazer, Fables és Sandman.

- Clean Room: Gail Simone és Jonathan Davis-Hunt közös horror projektje.

Angolul cbr-en

- Tim Seeley is kicsit túl vállalja magát mostanság Batman Eternal, Grayson, Hack/Slash, Sundowners és Revival mellé új horror sorozatot indít. Marley Zarcone fogja rajzolni és Effigy címet kapta. Egy gyermektévésztárról szól, aki egyre mélyebbre süllyed a tévésorozata után, ahogy idősen már senki sem keresi őt.

Interjú Seeley-vel róla

Túl rég beszéltünk Tim Seeley-ről ugye? Tegnap óta még új képregényvonalakról sem volt szó. gyorsan javítunk ezen. Heavy Metal, Kevin Eastmen résztulajdonában lévő amerikai és európai képregénymagazin saját sorozatokat indít és az első ciműk Seeley Image sorozatának a Hoax Huntersnek a második szériája lesz.A sorozat, amiben egy csapatnyi tévés próbálja elfedni és lassan adagolni a világnak azt, hogy a 20. és 21. század legendái igazak, sőt, sok maga is a stáb tagja.

IDW a képregény kiadó főleg licensz jogokat tart meg, de több alkotó, mint Steve Niles és John Byrne is itt adják ki a szerzői kiadványaikat.

- Jelenlegi X-akták képregényük az X-files Season 10-ből egy spin-off sorozat indul, ami ugyanúgy egy létezett tévésorozat adaptációja. A Millennium az X-akták spin-offja volt és most ugyanígy a képregényben felvezetik majd saját lábaira állítják a címet. A sorozat ex-FBI ügynök, Frank Black történeteit követi, aki képességével lát a gyilkosok szemével és letudja őket így vadászni.

Interjú az íróval a képregényről

- Az elmúlt években a GI Joe képregényeket alaposan felrázta az IDW. Kobra Vezér halálával, az új vezér felemelkedésével és most GI Joe bukását egy új mini kíséri: Sneakeyes agent of Cobra. Mike Costa írja és Paolo Villanelli rajzolja a Joe-k néma nindzsájának pálfordulását.

Valiant a harmadik inkarnációja a képregénykiadónak az eredeti Valiant képregényhősöket támasztják fel remek írók és rajzolók társaságában. Már bejelentettek egy féléves programot, ami során minden hónapban új címmel bővülnek, de a con-ra is hagytak hírt.

- Quantum and Woody Must Die! első része januárban indul. A négy részes mini a Quantum and Woody című szuperhős paródia hőseit követik az utolsó(?) kalandjukra.Az alkotók: James Asmus és Steve Lieber

Aspen Comics Michael Turner alapította képregénykiadó, ami halála óta elégé csendben volt. Mostanság havi 1-2 képregényük jelenik meg, de ez drasztikusan megváltozik azzal, hogy felvásárolták a Big Dog Inc kiadót. A BDI kedvenc leírásom szerint egy mini-zenescope, főleg erotikusabb és véresebb történeteket adnak ki és marketingjük arra fekszik rá, hogy minél szebb borítókat adjanak a kiadványaikhoz. Remélhetőleg  a közös munka hasznára válik a két kiadónak, hisza BDI havi 5-6 akár tíz képregényt is kiadott és az Aspen mindig is elismert volt a minőségi műveikről. Első közös kiadványuk egy újra kiadása lesz a nagy sikerű Shahrazad képregénynek.

Szólj hozzá!

Címkék: képregény comics comic kepregeny képregények NYCC New York Comic-con Comic-con


A bejegyzés trackback címe:

https://zspider.blog.hu/api/trackback/id/tr986779455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása