HTML

Zspider alkotói blog

Friss topikok

  • Joleia: Kedves Zspider! Aranyos sztori, én hiszek ezekben a dolgokban és én rengeteg történetet tudnék me... (2017.10.02. 16:09) Horror Hava 2017: A macskák látják a szellemeket
  • doggfather: olvasd át még egyszer, mert tele van elgépeléssel! (2014.01.12. 08:44) Az Év 13 Legjobb Képregénye
  • The Comic Cat: Ilyenkor úúúgy örülnék, ha tudnám, hogy szívtál valamit előtte :D Egyébként, valahol igazat kell ... (2013.07.31. 11:18) GI Joe – Real american Trauma
  • Zspider: Tíz éve írok novellákat. Korábban írtam életem első képregény forgatókönyvét és van jó pár teli ra... (2013.03.25. 03:55) 10 éve írok
  • dobos4tamas: El kell majd mondanod, hogy mennek ezek a dolgok! Ahogy leírod, hogy szinopszist vár egy rajzoló t... (2012.04.12. 19:46) 2012: 2 képregény, 3 hónap alatt

2014.10.10. 01:40 Zspider

NYCC csütörtöki hírek

A New York Comic-con az Egyesült Államok második legnagyobb képregényes rendezvénye. persze, mint minden con mérete főleg más (mozi, tévé, stb) bemutatóktól ilyen nagy. Mégis Ez ennek az évnek az utolsó komolyabb conja amikor a képregény kiadók nagy bejelentéseket tesznek. Ezek főleg a Január és tavaszra vonatkozó hírek lesznek.

- Már az SDCC alatt szóltam, hogy Todd McFarlane szeretne a kedvenc karakteréhez a 250. számban "sztár alkotókat" behozni. A borítót Greg Capullo rajzolja (aki a Spawnon kezdte és most a Batman sorozat fantasztikus rajzolója), a sorozatot pedig Brian Wood fogja írni és Jonboy Meyers fogja rajzolni.

TITAN COMICS: Titan egy angliai képregény kiadó, ami például Doctor Who képregény adaptációkat is kiadja. Új címeket kapunk tőlük igencsak nagy nevű alkotókkal.

- Rivers of London: Ben Aaronovich regényeinek világában játszódó képregény, amit együtt ír Cavan Scott-tal és Matthew Dow Smith illusztrálja.

- Death Sentence folytatása (a képregény, amit Mark Millar a legzseniálisabbnak nevezett), Montynero írja és Martin Simmonds rajzolja

- Johnny Red: Garth Ennis újra második világháborús története ír, most egy vadászpilótáról és Keith Burns rajzolja.

- Norman: sötét komédia egy sorozatgyilkos gyerekről Stan Silas-tól.

- World War X: Szörnyekkel tlei sci-fi Jerry Frissen-től és az Abe Sapien rajzoló Peter Snejbjerg-től

- Akció komédia: Charger; Andrew Gaska írja Miki rajzolja és eddig ez kedvencem. Egy epikus történet egy fiúról, akinek vissza kell juttatnia a barátnője telefontöltőjét, ha valaha voltál kapcsolatban áttudod érezni.

 -Anathema: Rachel Deering és Chris Mooneyham. Hammer horror filmeket idéző történet.

- Made Man: Fred Van Lente és Dennis Calero maffiozó-sci-fije.

- Titan adja ki a Michael Moorcock adaptációkat. Deluxe Library verziót készítenek az Elricből.

CBR-ren a többi kép és borító

Archie Comics: A képregény kiadó legendás, hogy mai napig a kisboltok újságos standján tartja a lapjait, amiknek nagy része a nevüket is adó Archie és annak barátainak kalandjairól szól. Ezek könnyed fiatal, tini komédiák, de az elmúlt évben több 18 éven felüli (Afterlife of Archie és Sabrina) vagy egyszerűen nagyon felnőtt tartalmú (Life of Archie) kiadványuk is volt.

- Archie vs Predator: Azt hitted az volt morbid, amikor a teknőcök vagy Megtorló találkozott Riverdale lakosaival? Neeem... Alex de Campi, a Grindhouse horror minik írója és a veterán Archie rajzoló, Fernando Ruiz alkotják ezt az őrültnek hangzó négy részes minit (és az író szerint őrület is lesz)

- Dark Circle: A Red Circle az Archie kiadó próbálkozása volt a szuperhős iparba, amit az elmúőlt évtizedekben átadtak a DC-nek, áma jogok haza tértek így sötét revampbana hősök újra megjelenek. Az új címek:

- THE BLACK HOOD: Duane Swierczynski és Michael Gaydos. Sötét durva akció krimi, mint az X, amit a dark horsnál ír Swierczynski.

- THE SHIELD: Adam Christopher és Chuck Wendig írja és David Williams rajzolja. A jelmezt új szereplő kapja meg, de a kalandok maradnak a klasszikus stílusban.

- THE FOX: Dean Haspiel, Mark Waid és Jose Villarrubia. A Róka őrült kalandjai.

Az SDCC után már írtak erről

- Ez még Con előtti hír, de Mike Mignola új szereplővel bővíti a Hellboy világot mikor megjelenik a Frakenstein Underground miniben a Frankenstein szörnye. A szörny már szerepel persze, de most saját sorozatot kap, amit Ben Stenbeck rajzol.

Interjú róla

- Mivel Cullen Bunn véletlenül ráért félpercre mikor nem írja Magnetot, Lobot, Sinestrot, Sixth Gunt, Helheim Miniket, Godzillát és még pár sdolgot, amit hitelen nem jutt eszembe akkor új minisorozattal bővíti a szerzői kiadványát. The Sixth Gun: Dust to Dust rajzolója a Mignola képregények veteránja Tyler Crook , aki amúgy is néha beugrott a fősorozatba segíteni.

DYNAMITE: Armies of Darkness, Chaos Comics kiadványai, Vampirella, stb. Licensz jogok átvételével új életet lehelnek régi képregény hősökbe vagy életben tartanak népszerű, de már megszűnt tévésorozatokat/filmeket.

- A King COmics 100 évvel ezelőtt alapult kiadó volt, akik sztripeket adtak ki. Az évszázados fordulót ünnepli a kiadó azzal, hogy a népszerű karaktereik saját miniket kapnak.

- Flash Gordon: Ben Acker, Ben Blacker és Lee Ferguson. Kérdezzétek meg a Queen együttest, Gordon megment mindannyiunkat. A sci-fi kalandor mostani sorozatát amúgy Jeff Parker írja.

- Mandrake the Magician: Roger Langridge és Jeremy Treece. Az egyik első mágus figura történeteit láthatjuk.

- Prince Valiant: Nate Cosby és Ron Salas. Artúri legendákban játszódó lovagi történet.

- The Phantom: Brian Clevinger és Brent Schoonover. A dzsungelvédelmezője, a legendás fantom, aki a magyar újságárusoknál is járt.. az egyik első jelmezes hős.

- Jungle Jim: Paul Tobin és Sandy Jarrell. Jim sötét eredete... az ember, aki olyan veszedelmes, mint az erdő, amiben él.

- Red Sonja: Vulture’s Circle: mini, amit Nancy A. Collins (Vampirella) és Luke Lieberman (Queen Sonja) ír és a rajzoló Fritz Casas (Blood Queen) ábrázolja.

- Captain Victory and the Galactic Rangers: A Jack Kirby újra indított minijének zárásához (amit Joe Casey ír) Nathan Fox az állandó rajzolója mellé több rajzoló beszáll: Benjamin Marra, Dan McDaid, Jim Mahfood, Michel Fiffe, Nick Dragotta, Tradd Moore és Grant Morrison. Bizony Morrison újra rajzolni fog.

Bővebben a newsarama oldalán

Black Mask Studios: új kiadó, amit Brett Gurewitz (Bad Religion), Matt Pizzolo (Occupy Comics) és Steve Niles (30 Days of Night) alapított. Bejelentette a második hullámot a címekből.A kiadó egyik fogása, hogy lemezboltokban is árusítják a képregényeket, mint az alkotók is jelzik a képregények elégé a sötétebb irányba mozdulnak el.

- SINATORO: Grant Morrison és Vanesa Del Rey. Morrison személyesebb alkotása az életről, halálról és amerikáról.

- SPACE RIDERS: Fabian Rangel Jr. és Alexis Ziritt. Kirby stílusában készült őrült metal sci-fi akció.

- OUR WORK FILLS THE PEWS: Vita A. és Matthew Rosenberg írja, Yasmin Liang rajzolja. Egy sötét jövőben Amerika táborokba zárja a más rasszokat és szexuális preferenciával rendelkezőket. hősünk egy meleg fekete férfi, aki csak azért nincs táborban, mert az a dolga, hogy vadásza az országa által deviánsnak jelölteket.

- X’ED: Tony Patrick és Ayhan Hayrula. Sci-fi thriller olyan telepatákról, akik a tudatodat meg szállva vadásznak a démonaidra.

- YOUNG TERRORISTS: Matt Pizzolo és Amancay Nahuelpan. Igazi anarhista összeesküvő sztori a fight club hangulatában rejtélyes kormány összeesküvésekkel.

- THE DISCIPLES: Steve Niles és Christopher Mitten. Szellemtörténet a horror író mestertől.

- LAST SONG: Holly Interlandi és Zoe Chevat. Vérbeli rock képregény, nem párhuzam, hanem szó szerint egy nosztagia út a rock életérzésről. 

- MAYDAY: Curt Pires és Chris Peterson. Hunter S. Thompson stílusban elmesélt delíriumos akció képregény.

- TOE TAG RIOT: Matt Miner és Sean Von Gorman. Zombi punk együttes egy véres-beles komédiában.

- WE CAN NEVER GO HOME: Matthew Rosenberg, Patrick Meaney és Josh Hood. Szuperhumán fordulat a klasszikus tini romantikán.

- TRANSFERENCE: Michael Moreci és Ron Salas. Elit titkos ügynökök, akik időutazással intézik el az ügyeiket és valószínűleg őket is befolyásolja valaki.

- GODKILLER: Matt Pizzolo és Anna Muckcracker Wieszczyk. halott istenek, technomágusok egy őrült poszt-apokaliptikus sztoriban.

- CRITICAL HIT: Matt Miner és Jonathan Brandon Sawyer. A szuperhősök nem jelmezt hordanak, hanem símaszkot, de mi van akkor, ha lassan függőjévé válnak az ember vadászatnak?

- PIROUETTE: Mark L. Miller és Carlos Granda. A Bohóc Hercegnő elszökik őrült szörnyetegekkel teli cirkuszából, de az üldözik...

- LAST BORN: Patrick Meaney és Eric Zawadzki. Mi van a nagy bumm, az életet teremtő első robbanás, nem az első és mi van, ha nem is az utolsó?

Bleedingcool-on bővebben, mindhez borító

 

A halál legszexibb avatárja új otthont talált. 2005 óta Brian Pulido legismertebb alkotása Lady Death a Dynamite kiadónál jelent meg. Most márciusban a Lady Death: Apocalypse minivel távozik és a rajzoló új maga alapította Coffin Comics első figurája lesz.

Szólj hozzá!

Címkék: képregény comics comic kepregeny képregények NYCC New York Comic-con Comic-con


A bejegyzés trackback címe:

https://zspider.blog.hu/api/trackback/id/tr956776517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása